Toast ein favoritt for mange

Toast , ein greie underteikna trudde kom på 80 tallet men der tok eg grundig feil .

Ostesmørbrød , ein klassiker for mange. Noko som eigentleg ikkje er så rart siden det er ein rett som er enkel og tilberede og som smaker syndigt og godt. Det er mange som sverger til ostesmørbrød med ketchup og ost, eller ost,skinke og majones.  Underteikna sin favoritt er og blir toast med sennep ketchup , ein dash majones med ost og skinke. 

Ein kan til nød bruka bruka ost og salami, men då uten ketchup siden det blir ein heilt feil kombinasjon. Alle har ein favoritt innenfor toast.  

 

Visste du at toast kjem ifrå det latinske ordet ¨Torrerre¨ som betyr å brenne og har opprinnelse ca 500 år tilbake i tid ? Noko som for meg var nytt siden teg trudde toast hadde sin opprinnelse eingong frå på 80 tallet.  Eg hugsa når eg var skulebarn og kom heim frå skulen og var fysen på noko godt, så blei det fort at det blei to skiver med brød som eg kasta i mikrobølgeovnen, standarden var : To skiver ost, to skiver tomat, ein skive skinke og ketchup samt omtrent en bøtte med rosmarin på toppen. Resultatet som kom ut, var ein ganske så vassen , blaut skive med smeltet ost , skinke og tomat. Kanskje ikkje eit gourmet måltid,  men det var akkurat sånn eg likte at mitt ostesmørbrød skulle vera. 

Toppen av latskap siden eg ikkje hadde lyst eller tid til å sette på steikeovnen for å laga skikkelig toast i ovnen. 

På slutten av 90 tallet, så fikk eg mitt fyrste toastjern. Det var eit toastjern som ikkje var elektrisk men rett og slett eit toastjern som eigentleg var meint på bål. men det fungerte heilt fint til å bruke på god gammaldags koketopp. Uansett så blei det ein liten evolusjon heime siden eg var vant til mikrobølgeovn-smørbrød.

Med dette manuelle toastjernet så kunne eg endelig lage meg ein skikkelig toast, med brødet sprøtt på utsiden og mjukt inni, blanda med ost og skinke, litt majones og ketchup så hadde eg eit festmåltid eg kunne ordna på eigenhånd.  

Hvis du syns det kanskje er litt for forutsigbart med ost skinke og ketchup som jo er ein klassiker, så kan man jo foreksempel forsøke å bytte ut majonesen med chillimajones, bytte ut osten fra vanlig ost til f.eks cheddarost , brie , camembert , mozzarella , ja rett og slett den osten du liker .  

Og om du kunne tenkt å bli inspirert, kvifor ikkje sjekk ut de oppskriftene eg fant hos TINE

Har du ikkje toastjern , så har me eit lite utvalg på  vår butikk på nett  , ta ein titt og kos deg med ditt neste ostesmørbrød når den tid kjem .

toast.jpg

Source: tine.no