Robotstøvsugere har endelig kommet til Norheimsund Elektro

Etter mange år uten at me har hatt robotstøvsugere er tiden kommet for at me no har fått inn robotstøvsugarane i sortimentet vårt. Kvifor ikkje før ? 

 

 

 

Robotstøvsugarar har gått frå å vera noko spesielt til å bli allemannseie. Ein hjelpar som for mange er unngåelig som man ikkje klarer seg uten når man først har fått ein i hus. 

Visste du at konseptet robotstøvsugar faktisk dukka opp i ein roman skrevet av den amerikanske forfattaren Robert.A.Heinlein. I boken hans ''The door into summer'' Omtales ein robotstøvsugar som du ladar via ein dockingstasjon. 

i 1959 var whirlpool først ute med å demonstrera robot støvsuger på eit marked men det ble med ein demonstrasjon den gang. 

Den første faktiske robot støvsugar blei lansert av electrolux  i 1996. Den fungerte i utgangspunktet bra men hadde litt problemer med at den ikkje såg forskjellige objekter og den krasjet ofte i objekter samt at den unngikk å gjøre reint i på mange områder. Dette førte til at produksjonen av electrolux sine robot støvsgugarar blei vraka då det ikkje var marked for dette endå. 

i 2001 var det Dyson sin tur og prøva seg på å levere ein Robot støvsugar men her var og problemet at det var ein veldig kostbar pris som ikkje var bærekraftig og de endte med å ikkje lansere den til markedet grunnet den høge priisen støvsugaren ville ha kosta . 

i 2010 kjem den første roboten med laser som gjer at den kan kartlegga bedre rommet og , det er også den første robot støvsugaren som kan navigera seg sjølv ved hjelp av laser. Man kan sei at det blei ein liten revolusjon innenfor robot støvsugarar . 

 

Hvis me spole litt frem i  tid, nærmare 2024 så har robot støvsugarar blitt ganske så smarte . I vår butikk så har me to modellar frå wilfa inne , og støvsugarar idag er smarte maskiner. 

 

LIDAR teknologi

 

2_1.png

 

Begge de vi har inne har LIDAR teknologi . Lidar er ein optisk fjernmålarteknikk som brukest til hurtig måling av objektets posisjon. Den kan med andre ord måla avstanden frå eit objekt slik at den ikkje kjem borti objektet . LIDAR står for light detection and ranging og bruker enten laser , ultrafiolett lys , eller infrarødt lys. Med denne teknologien er våre to modeller verkeleg fremtidsretta produkter. 

Lidar og kunstig intelligens. Sidan lidar målar i 3 Dimensjonar , så brukes kunstig intelligens til å samle data av kva roboten ser og for å kartleggja rommet den skal oppholde seg i.,    

Via appen styrer du hvilke rom roboten skal ta, når på døgnet du vil at den skal jobbe, vil du ha både moppevask og støvsuging , sugeevne ? Alt blir enkelt styrt via appen på mobilen.

Me har to forskjellige modeller inne i butiikken vår for øyeblikket. 

Les meir om våre to modeller ved å klikke på lenken under. 

 

WILFA ROBOTSTØVSUGER INNOBOT RVC-D4000SL+ - Norheimsund Elektro AS (nhselektro.no) 

WILFA ROBOT STØVSUGER RVC-D4000SL - Norheimsund Elektro AS (nhselektro.no) 

 

3.png