Ting å tenke på når man skal gå til innkjøp av nytt kjøleskap

Eit kjøleskap har ein varingstid på 10 år seies det. Dette er såklart kun ein peikepinn og mange kjøleskap klarer seg fint mykje lengre før det blir på tide å tenkja på å investere i eit nytt eit. 

 

kjøleskap illustrasjon.png

 

I denne artikkelen vil me samla nokon tips som er greit å ta med seg før man tar avgjørelsen om å kjøpe nytt kjøleskap. 

 

Ta mål   

målebåmd.png

Før du ser etter nytt kjøleskap er det greit å måle plassen kjøleskapet skal stå. 

Eit standard kjøleskap har som regel følgende mål 

Bredde : 50cm 

Høgden varierer frå 150cm eeller som regel opptil 180cm for hørage modeller.

Standard dybde : 60 cm   

 

 Eit anna mål som er verdt å få med seg er oppbevaringsplass .  Husholdningen sin størrelse vil vera ein god peikepinn på kor stort kjøleskap man trenger.  

Er ein foreksempel 1 person, så kan man rekna 100 liter , 2 personer 150 -200 liter . 3 personer 200 - 250 liter, er man 4 kan man rekna ca 250-300 liter.

Jo fleire folk i husholdningen så er det behov for eit større kjøleskap . Dersom i tvil spør oss i butikken, så hjelper vi deg med riktig valg for din husholdning.       

 

husstand plass.png

 Kor viktig er eit energieffektivt kjøleskap ?

 

energimerking.png

Eit kjøleskap står for opptil 20% av det totale straumforbruket i heimen din. Så då er det greit å velja eit energieffektiv kjøleskap. 

Energimerkinga er greit å tenkja på når du skal velje ditt nye kjøleskap. Ein energimerking går frå A til G, jo lengre ut i alfabetet jo lavere energisparing er det per kjøleskap. 

I 2021 blei det enklare å måla energieffektiviteten på kjøleskap. Eit kjøleskap med C+++ Tilsvarer det samme som energimerking A 

 

   Reinhald

Untitled design (2).png

Når du velger kjøleskap , er det greit å tenkja litt på kor enkel kjøleskapet er å reingjøre. Kjøleskap med avtagbare skuffer og glasshyller vil spare deg for ein god del frustrasjon i fremtiden når kjøleskapet er klar for ein vask.

Avriming. Kjøleskap med avrimings teknologi gjer at du slipper å tenke på å måtte avrime fryseren. Dette er standard for dei fleste kjøleskap idag , men det finnes unntak. 

Med nofrost teknologi så sparer dette deg tid i framtiden då du ikkje trenger å tenke på å måtte avrime fryseren.  

 

       Plass og oppbevaring 

kjøleskap plass.png

 

Har du masse grønnsaker, kjøtt og fisk ? Hos oss kan du finne eit kjøleskap som dekker behovet du måtte ha for dedikerte skuffer som holder riktig temperatur i forhold til det produktet du skal oppbevare . 

 Plass rundt kjøleskapet. 

 For riktig kjøling er det anbefalt å ha ein åpning på minimum 50mm. 

 

5cm.png

Unngå å plassere komfyr eller ein panelovn ved siden av kjøleskapet , da dette kan påvirke kjølingen til kjøleskapet . Hvis det ikkje er mulig å ha kjøleskapet plassert lenger bort frå  varmeelement så er det mulig å få isolert kjøen til kjøleskapet slik at kjøl ikkje blir påvirket. 

                                                                                        forbidden .png

Vårt utvalg finner du på våre nettbutikk eller direkte i butikken . 

Ta turen innom så hjelper vi deg å finne riktig kjøleskap som passer i din heim ! 

Klikk her Kjøleskap og kombiskap oversikten du finn hos oss! Me snakkast