Airfryer - Eit sunnare valg enn den tradisjonelle frityrkokeren.

Under pandemien som har vart ett par år, og er fortsatt ganske tydelig tilstede , har ordet ''Airfryer'' festa seg, dette er noko alle snakka så varmt om. Uansett underteikna hadde høyrt om airfryer men var vel litt der at det her var vel berre enda ein nymotens trend som ikkje kom til å vare.  

Eg tenkjer automatisk at dette er ein ny kjøkkentrend , på lik linje som det popcornmaskin, brødbakemaskin, riskoker , pølsemaskin etc alt har vore ein trend.  Altså ting man kjøper fordi man tenker at det er en bra ting , og at det her kjem til å bli brukt ofte.  So går no tiden,  og etter at det har gått ein stund (Som regel ei veka frå eller til)så tar man seg sjølv i at man steiker pølser på samme måten man gjorde før man fikk inn denne svære pølsemaskinen. Altså pølsemaskin var kun eit eksempel, det same gjelder alt av kjøkkenapparat man får inn i hus som sikkert er litt stas i begynnelsen men så viser det seg at det endte opp med å bli det sama som alt anna, noko som tar plass eller blir pakka vekk. 

Akkurat det same tenkte eg om Airfryer. 

Uansett mine tvil om at ein airfryer virkelig var noko som mangla i heimen varte vel ett år eller to, like lenge som pandemien har vart sidan det var då ordet Airfryer og blei ein snakkis eller trend om du vil . Men så gjekk mikrobølgeovnen min frå 90 talet.

Min første tanke var at me må ha ny mikrobølgeovn. So begynte eg å tenkja på den her airfryeren , på eit vis var det litt som om mikrobølgeovnen var ein gammel oppfinning og airfryer var ein teknologi frå framtiden.  Eg hadde høyt om vener  som hadde bytta ut mikrobølgeovnen med ein airfryer. Bytter man ut microbølgeovnen med ein airfryer,  så er hvertfall plassmangel argumentet borte. Så litt om og men så ble det slik , ut med microbølgeovn og inn med airfryer. 

Men kva er det med Air Fryer som gjør det verdt å skrive en artikkel om ? 

Egentlig so har eg blitt ein del av klubben som sverger til Air Fryer.  Når nokon snakker til meg om air fryer så har eg alltid noko varmt å sei, eller oppskrifter å dele med dei andre som sverger til Air Fryer. Det har nesten blitt litt sånn ''Small Talk'' Om at vi prater om kor enklare , og raskere hverdagen har blitt etter at airfryeren har kommet i hus. La oss sei at det var heimelaga pizza på mandagen og det er fortsatt eit par stykker igjen til neste dag. Sleng den i Air Fryeren i 5 min og du får crispy bunn og smelta ost. Pizzaen føles som at den var nystekt . Eller la oss sei at du orker ikkje å styra noko særleg med middag , fordi det er mandag og det er rett og slett ikkje noko du gidder å prioritera. Sleng inni 3+4 laksebiter i folie med salt , pepper og sitron og du har nystekt perfekt stekt laks på ein 10 minutters tid som du ikkje akkurat har jobba for.

Var på hyttetur med eit venepar som rett og slett tok med seg air fryeren og stekte biff i den på kvelden.

Airfryeren var det eneste apparatet vi brukte den helgen på hytta.

Noko som er både sundt og godt som airfryeren viser seg og være genial på , er å få sunne ting til å smake nydelig !

 

Ka med grønnkålchips tilberedet i air fryeren ? 

 

Dette treng du : blader frå 1-2 grønnkålog 1 SS Olje

Slik gjør du : Riv grønnkålblader i mindre biter og fjern stilken 

                    Vend de rundt med salt og litt olivenolje i beholderen

                    Steik på 160 grader i ca 4 minutter i Wilfa Crispy Airfryer 

Resultat : Utrolig herlig snacks som ikkje har masse kalorier i seg i det heile tatt!  

airfryer_crispier_af1b-350_gronnkaal-web.jpg

Men kva er eigentleg ein Air Fryer ? 

Ein airfryer er i prinsippet ein liten varmluftsovn.

På grunn av beholderen , så varmes den opp på sekunder.

For å få det samme crispy resultatet du får med ein frityrkokar så bruker airfryeren luft for å få det samme sprø resultatet. Siden du slipper olje så vil maten føles sunnere og såklart være sunnere også. 

Airfryeren kommer med 8 forhåndsinnstilte programmer , med den digitale berøringsskjermen gjør det enkelt for deg å velge hvilken innstillinger du skal velge i forhold til hvilken matrett du skal lage. For min del forholder eg meg som regel til temperatur og sjekker underveis om maten er ferdig.

Men om du ønsker crispy pommes frites så er det 15 minutter og pommes frites ikonet du kan trykke på dersom det er nødvendig. 

GREIT Å VITE :

Beholderen rommer 3,5 l er avtagbart og veldig enkel å rengjøre.  

Du kutter steiketiden mellom 25-50% fra tradisjonell steiking. 

Den ser bra ut på kjøkkenbenken med sitt smidige og moderne design. 

5 spørsmål i forbindelse med Airfryer: 

Kan Wilfa Crispy steike frossen mat? 

 Jupp det kan den!  Den har eget avrimingsprogram. Men med mindre varer som f.eks frossenpizza eller pommesfrites er ikke tiningsprogram nødvendig. 

Hvordan fungerer Air Fryer uten olje ? 

Måten Air Fryer er bygd på , er at den bruker varmluft til å få ett sprøtt resultat og mykt resultat inni. Ingenting galt i å bruke olje, men det er viktig å tenke less is more, har man for mye olje så kan du få ett resultat som er det motsatte av sprøtt. Så det er ikke en nødvendighet med olje for å få crispy resultat men om du ønsker allikevel olje, så ha minimalt med olje da det rett og slett ikke er nødvendig. 

Vil Airfryer brenne benken min

Med wilfa airfryer vil ikkje dette skje da alt av det ytre på airfryeren vil være kaldt og beskytter både deg og benk mot brannskader av hvilken sort. 

Er Airfryer bedre enn konvensjonell ovn

Har du ett selskap og skal lage mat til en større gjeng så kan det nok være at en tradisjonell ovn er greit å bruke.  Air fryer rommer 3,5 liter og det sier seg selv om dere skal ha middagsselskap. En Air Fryer er på mange vis det samme som ein steikeovn og kan i dei fleste tilfeller erstatte ein steikeovn 

 Er Air Fryer mer sunnere ? 

En air fryer er 80% sunnere enn fritystekt mat . Eirik Vangdal.png

 

AF1B-350 Airfryer Er absolutt ett produkt vi absolutt vil fremheve her i vår nettbutikk , og er også mars måneds utvalgte produkt her hos oss. 

På gjensyn! 

 

Eirik Vangdal (1).png

 

 

 

Eirik Vangdal 

Sosiale Medier og innhold.

Norheimsund Elektro