Vakuumpakkar femdoblar haldbarheiten på maten din !
Vakuumpakking gir maten din opptil fem gonger så lang haldbarheit.
Nettopp difor er det så lønsamt å vakuumpakke mat, men dette er berre éin av fordelane!
Ein vakuumpakkar fungerer ved å suge lufta ut av ein pose laga av tjukk plast, for så å forsegle posen med ein sveisessaum. All mat kan vakuumpakkast.
Haldbarheita på maten blir forlenga med inntil fem gonger, både for fersk og frose mat – og du kastar dermed mindre
Kva kan du bruke ein vakuumpakkar til?
-
Frysing av Råvarer: Som kjøt og bær. Råvarene held seg opptil 5 gonger lenger, samstundes som det vernar dei mot fryseskadar i frysaren.
-
Oppbevaring av Ferskvarer: Fersk fisk, kjøt og fugl. Vakuumpakka, held dei seg opptil fem gonger lenger i kjøleskapet.
-
Matlaging:
-
Hurtig Marinering: Marinering av kjøt/fisk går mykje raskare.
-
Sous-Vide: Dette er ein populær måte å lage mat på, og resultatet blir heilt nydeleg. Sous-vide er fransk og betyr 'under vakuum'; maten blir vakuumpakka og senka i varmt vatn.
-
Oppbevaring av Sølv: Sølv oksiderer ved kontakt med luft, noko som fører til misfarging. Vakuumpakking av sølvet hindrar denne prosessen.